Αρχική Θεματολόγιο Τεχνολογία & Μαθηματικά

Παραμετρικά Συστήματα 2x2

Παραμετρικά συστήματα 2x2 και παραμετρική γραμμική εξίσωση με δύο αγνώστους με χρήση Geogebra. Μπορεί να δοθεί ως εργασία σε μαθητές της Β' Λυκείου.

Περισσότερα...

 

Οι εφαπτομένες της έλλειψης με χρήση της μαθηματικής εφαρμογής GeoGebra

Ιδέες για επίλυση προβλήματος κατεύθυνσης Β' Λυκείου από το σχολικό βιβλίο, με χρήση του λογισμικού GeoGebra

Περισσότερα...

 

Πως μπορεί να είναι αληθινό;Περισσότερα...

 

Τα μικρά λάθη...


Όταν κάνουμε ένα λάθος ποτέ δε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σωστό αποτέλεσμα. Συχνά ακούμε από μαθητές "... σιγά ξέχασα ένα πρόσημο..."  ή  "... ήταν ένα λαθάκι στις πράξεις..." κ.λ.π. Ίσως να έχουν δίκιο αφού με την εκπαίδευση (εφόσον θελήσουν), μπορούν να διορθωθούν. Ποιός εξασφαλίζει ότι στην καθημερινότητα, τα μικρά λάθη ή οι παραλήψεις δε θα οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα; Για όσους πιστεύουν ότι τα μικρά λάθη έχουν και μικρές συνέπειες αφιερώνω, με χαμόγελο, το παρακάτω...


Περισσότερα...

 

Απόψεις για την Εκπαίδευση

Από αυτά που κυκλοφορούν με email ή στο internet, βρήκα την επιστολή ενδιαφέρουσα (χωρίς να γνωρίζω την εγκυρότητά της) και την αναρτώ.

[...

Πριν λίγο καιρό έλαβα μια κλήση από έναν συνάδελφο. Είχε σκοπό να μηδενίσει έναν φοιτητή για την βαθμολογία του σε ένα τεστ φυσικής ενώ ο φοιτητής ισχυριζόταν ότι έπρεπε να βαθμολογηθεί με άριστα. Ο καθηγητής και ο φοιτητής συμφώνησαν να λύσει την διαφορά ένας ανεξάρτητος τρίτος και επέλεξαν εμένα.

Η ερώτηση ήταν "Πως είναι δυνατό να υπολογίσετε το ύψος ενός πολύ ψηλού κτιρίου με την βοήθεια ενός βαρομέτρου;"

Η απάντηση ήταν "Παίρνουμε το βαρόμετρο και ανεβαίνουμε στην κορυφή του κτιρίου. Δένουμε ένα μακρύ σχοινί και το κατεβάζουμε μέχρι την επιφάνεια της γής. Στη συνέχεια το ανεβάζουμε και μετράμε το μήκος του. Το μήκος του σχοινιού είναι το ύψος του κτιρίου


Περισσότερα...

 Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους